Yin Yoga

Yin yoga is een combinatie van de traditionele Hatha yoga (de houdingen) en verschillende disciplines uit de Chinese taoïstische traditie. De Chinese geneeskunde is de basis van de Yin yoga. Yin yoga is een zachte yogastijl. Ons manier van leven is vaak erg Yang georiënteerd, gericht op presteren, vooruitgang, doelgerichtheid. Yang is belangrijk om dingen te bereiken, maar bij te veel Yang en te weinig Yin raken we uit balans. Om in balans te blijven hebben we Yin en Yang nodig.

Bij Yin yoga blijf je een paar minuten in een bepaalde houding. Doordat je relatief langer in een houding blijft bereik je niveaus in je lichaam die voorbij de spieren gaan zoals bindweefsel. (fascie). Je ontwikkelt in de diepe lagen van je lichaam flexibiliteit, waardoor de flow van Chi wordt bevorderd. In de Yin les ben je bewust van het nu. Je leert tijd te nemen voor je lichaam, gevoel en adem.

Hatha Yoga

Hatha yoga bestaat uit houdingen en oefeningen waarbij alle spieren in het lichaam gebruikt worden. De oefeningen zijn er op gericht je bewust te maken van de spanning in het lichaam. De basishoudingen bij hatha yoga zijn staan, zitten en liggen. De adem is de dragende kracht bij elke houding.

Lessen en leslocatie 

Yin en Hatha yoga worden gegeven door de docent Alexandra Bongaerts en vinden plaats in het Buurthuis Fatima, Nieuwstraat 11 te Weert.
Dinsdagavond 18:30 – 19:30 uur Yin yoga en  20:00 – 21:00 uur Hatha yoga|
Donderdagavond 18.30 – 19.30 uur Yin of Hatha yoga. (Op even weken Hatha en oneven weken Yin yoga).

Kijk hier op de website van Alexandra!

Zo werkt het

Onze yoga lessen duren 60 minuten.  Wij werken met rittenkaarten. Met deze rittenkaart kun je alle sportlessen doen; zumba, zumba low, drums alive en yoga! Super makkelijk toch!

*N.B.: De rittenkaarten zijn onbeperkt geldig voor alle sportlessen, behalve yoga. Bij de yoga geldt:  vanaf de 1e yoga les is de geldigheidsduur voor yoga: 10 ritten voor 10 weken yoga, 16 ritten voor 16 weken yoga, enz. Daarna kan de kaart wel nog onbeperkt gebruikt worden voor alle andere sportlessen.

Kosten:

Bij de sportlessen werken we met rittenkaarten:
10 rittenkaart = € 70,00
16 rittenkaart = €105,00
25 rittenkaart = €155,00
Die-Hard kaart, 3 maanden onbeperkt sporten = € 135,00

Aanmelden gratis proefles!

Vraag direct een proefles aan.

Er zijn slechts 13 plaatsen beschikbaar!

1 + 6 = ?