Dreumes-, Peuter- en kleuterdansen

DREUMESDANSEN

Per oktober start er weer een nieuwe groep peuterdansen op de woensdagen 10.45 uur. Meldt je nu alvast aan met je dreumes!

ELKE WOENSDAG 10.45 UUR!

Leeftijd tot 2,5 jaar (ze kunnen starten als ze kunnen lopen)

Dreumesdans is een dansles waarin jonge kinderen spelenderwijs en ongedwongen leren omgaan met bewegen op muziek. Ze ontdekken wat ze allemaal kunnen met hun lijf en leren door voor- en nadoen. Natuurlijk is eigen creativiteit van groot belang in deze les. Dreumes dans is o.a.goed voor:
* Motorische ontwikkeling
* Ontwikkeling van muzikale vaardigheden
* Sociaal-emotionele ontwikkeling
* Spraak- en taal ontwikkeling

Maar bovenal is het vooral heel erg LEUK!

Hoe zijn onze lessen opgebouwd?
Warming-Up: We starten altijd met een warmin-up. Hierin leren de kinderen allerlei bewegingen die ze met hun lijf kunnen maken. Ontdekken, zien, kijken en nadoen is hier belangrijk.
Dansjes: In de lessen leren we de kinderen spelenderwijs een aantal leuke dansjes aan. We doen dit altijd dmv leuke verhaaltjes of in thema’s die bij de jaargetijden passen.
Spelletje: Spelletjes mogen natuurlijk niet ontbreken in de les. Ballonnen, ballen, lintjes of knuffeltjes doen het altijd goed bij de kids.
Vrijdansen: In de les hebben we altijd een korte pauze. Hier kunnen de kinderen zichzelf even lekker uitleven. Dit is belangrijk om hun aandacht daarna weer bij de les te krijgen.
Afsluiting: De afsluiting bestaat uit de vogeltjes dans. Dit is de grote favoriet bij al onze kids:)

Ouders mogen bij deze lessen aanwezig zijn en mee dansen of lekker aan onze bar een kopje koffie/thee drinken.

Een paar keer per jaar hebben we kijklessen. Dan kunnen ouders met evt. andere familieleden en/of vrienden komen kijken.

PEUTERDANSEN:
Peutergroep:  Leeftijd 2,5 tot en met 3 jaar (voor kinderen onder de 2,5 jaar is er Dreumesdans)

De peuters leren allerlei dansjes die gaan over een thema; bv dieren, muziek, hun lijf, het weer. Ze ontdekken wat ze allemaal kunnen, ontwikkelen hun motoriek, coördinatie en muzikaliteit. We dansen op muziek zoals Nijntje, K3, M kids, Kinderen voor Kinderen en nog veel meer! We doen dit op een speelse manier waarin kinderen de kans krijgen zich veilig te voelen en plezier te beleven.
Bij deze lessen is het geen probleem als de ouders/verzorgers er bij zijn en eventueel ook mee dansen in het begin om hun kind te laten wennen. Als de kinderen lekker dansen, dan is er voor ouders tijd voor een lekker kopje koffie!

KLEUTERDANSEN
Kleutergroep: Leeftijd 4 tot en met 5 jaar

Deze kinderen moeten vooral nog lekker vrij en veel kunnen bewegen op muziek. In deze lessen leren we al echte dansjes voor de spiegel, maar ook dansen in de kring en met zijn tweetjes. In deze lessen leren de kinderen met plezier wat ze allemaal met hun lijf kunnen, ze leren nieuwe bewegingen op muziek en worden uitgedaagd. Ons doel:

  • Sociale ontwikkeling
  • Motorische ontwikkeling
  • Oog-hand coördinatie
  • Lichamelijke ontwikkeling
  • Meer zelfvertrouwen
  • En vooral: PLEZIER

Doe nu een gratis proefles!

Zo werkt het:

Deze danslessen duren 45 minuten en zijn als volgt opgebouwd: 25 minuten les, 5 minuten pauze, 15 minuten les.

Wil je graag al eens proberen: doe mee met onze online les!

Kosten: € 21,00 per maand

Dreumesdans tot 2,5 jr: woensdag 10:45 uur
Peuterdans 2,5/3 jr: zaterdag 9:30 uur, zaterdag 10.15 uur en woensdag 10:00 uur
Kleuterdans 4/5 jr: zaterdag 10:15 uur

Aanmelden gratis proefles!

Vraag direct een proefles aan. Er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar!

4 + 0 = ?