Sporten maakt gelukkig!

Sporten maakt gelukkig!

Welke sport doe jij het liefst? Dans je graag of ga je voor een sportles zoals Zumba, Drums Alive of Yoga? Bij Judith’s Dance Point kan het allemaal! En dat niet alleen: als je de ene week zin hebt in Zumba en een volgende keer in Yoga, dan doe je dat gewoon! Met onze rittenkaarten zit je nergens aan vast en kun je elke sportles volgen wanneer je waar wilt. Lees snel verder, dan zetten we de verschillende sportlessen en hun voordelen voor je op een rijtje!

 

Tijdens het sporten maak je gelukshormonen aan.

Wist je al dat je van sporten gelukkig wordt? Nee, dat is geen fabeltje. Het is wetenschappelijk bewezen! Tijdens het sporten maak je het gelukshormoon endorfine aan. Daar word je dus daadwerkelijk gelukkiger van! Maar natuurlijk is dat niet het enige. Door te sporten blijf je fit en zit je vaak zowel letterlijk als figuurlijk beter in je vel. Zeker in de winter, wanneer je toch al veel binnen zit, is het wel zo lekker om even in beweging te komen! Met de feestdagen in aantocht kan het bovendien vast geen kwaad om regelmatig wat extra calorieën te verbranden 😉

 

Al zie je er misschien soms tegenop om door de kou en regen naar de dansschool te komen, achteraf voel je je altijd beter! Je heb je lichaam in beweging gezet, waardoor je je minder loom voelt. Je hebt het gelukshormoon endorfine aangemaakt, wat je een tevreden en vrolijk gevoel geeft! En last but not least heb je aan je gezondheid en je lijf gewerkt, dus mag je best een beetje trots op jezelf zijn!

 

Sporten met een rittenkaart

Het handige van sporten bij Judith’s Dance Point is dat je niet sport met een abonnement, maar met een rittenkaart. Zo betaal je alleen wanneer je daadwerkelijk komt sporten en kun je toch zo vaak komen als je wilt! De rittenkaarten gelden bovendien voor alle sportlessen, zodat je elke keer weer kunt kiezen waar je op dat moment zin in hebt.

Wie weet wil je morgen wel aan je conditie werken tijdens een les Drums Alive, maar heb je rond de drukke feestdagen meer behoefte aan een ontspannende yogales. Met een rittenkaart is dat dus allemaal mogelijk! Je komt wanneer je wilt en hoe vaak je maar wilt de les volgen die voor jou op dat moment goed voelt. Ideaal!

Ben je benieuwd uit welke lessen je dan kunt kiezen?

Sporten bij een dansschool? Jazeker! We bieden een viertal sportlessen aan, waarmee je gelukkiger, fitter en energieker wordt. We zetten ze voor je op een rijtje!

 

Salsa, merenque en samba in één les: Zumba!

Zumba is een actieve workout waarbij je verschillende dansen uitvoert op zowel Latijns-Amerikaanse als top 40-muziek. Veel danspasjes zijn gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dansen zoals de salsa, merengue en samba, maar ook vele andere danspassen komen aan bod. Als je net start met Zumba lijkt het een hele kluif om al die dansjes te leren, maar als je regelmatig mee komt doen raak je al snel gewend aan de meest voorkomende danspassen.

zumba

Lekker dansen tijdens de zumba les

Uiteraard sta je er ook nooit alleen voor: de Zumba-instructeur staat voor de groep en doet mee, zodat jij hem of haar alleen maar hoeft na te doen. Zo kun je op elk moment instromen en gezellig meedoen! Zumba is nou eenmaal heel gemakkelijk, heel effectief én heel leuk!

Zumba low voor een leuke start

Hou je van Zumba maar wil je het liever (eerst) een tandje rustiger aan doen? Dan is Zumba low echt iets voor jou. Net zo leuk en effectief als Zumba, maar dan iets gemakkelijker. Het tempo ligt iets lager en de passen worden aangepast aan de capaciteiten van de groep. Ideaal voor beginnende sporters en actieve ouderen!
Klik hier voor een filmpje van Zumba low!

 

Sporten en drummen tegelijk?

Dat kan met Drums Alive! Tijdens deze workout sla je met drumstokjes op grote ballen. Ook hier werken we met verschillende danspassen, die we opbouwen zodat je aan het eind van de les een kleine choreo kent. Dat doen we op opzwepende muziek zodat je flink aan je conditie werkt!

Vergis je niet: dit is een pittige workout. Tijdens een les Drums Alive worden alle spieren in je lijf getraind en kun je tot wel 800 calorieën verbranden. Zeker weten dat jij fitter, vrolijker, leniger en met meer ritmegevoel de deur weer uitgaat!

Yin Yoga of Hatha Yoga?

Even iets heel anders dan al die actieve sporten? Kies dan voor een ontspannende yogales. Op dinsdagavond kun je kiezen uit Yin Yoga en Hatha Yoga en op
donderdagavond worden afwisselend Yin Yoga en Hatha Yoga gegeven.

 

yoga

oefening voor balans en concentratie tijdens de yoga les.donderdagavond worden afwisselend Yin Yoga en Hatha Yoga gegeven.

Yin Yoga is een hele zachte yogastijl, waarbij je een paar minuten in een bepaalde houding blijft. Hierdoor bereik je diepere niveaus in je lichaam dan spieren, zoals je bindweefsel. Tegelijkertijd leer je de tijd te nemen voor je lichaam, gevoel en adem en ben je je meer bewust van het nu.

Hatha Yoga is een iets actievere yogastijl, waarbij je staande, zittende en liggende houdingen afwisselt. Tijdens deze houdingen en bewegingen gebruik je alle spieren in je lichaam en word je je bewust van de spanning in je lichaam.

 

Elke eerst les geldt als proefles

Ben jij er al aan uit welke sportles je als eerste wilt volgen? Check het rooster en meld je aan voor een gratis proefles!

Nieuwsgierig wat onze sporters ervan vinden? Bekijk deze video!