Ik ga trouwen en ik kan niet dansen….wat nu?!

Een aantal fabels over dansen uitgelicht

Ik ga trouwen en ik kan niet dansen….wat nu?! Dat is de meest gehoorde uitspraak van (vooral) bruidegoms. Of: wat als je partner wel kan dansen en jij niet? Ik voel me net een stijve plank als ik dans. Moet ik kunnen dansen voordat ik op les ga? Die openingsdans, dat is niet aan mij besteed. Tja… Allemaal vragen en overdenkingen. Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet. Fabels en praktische oplossingen over dansen en de openingsdans in het bijzonder.

Een aantal fabels over dansen en de openingsdans in het bijzonder, op een rijtje

  • Ik kan niet dansen……..

Nog niet, maar je kunt het wel leren. Daarnaast heb je het wel eens geprobeerd, ben je weleens op les geweest? Je kunt niet zeggen: ”ik kan dat niet” als je nog nooit les hebt gehad. Neem eens een lesje, wellicht sta je versteld van jezelf.

  • Ik heb geen ritmegevoel…………

Oké, da’s wel een lastige, maar op een goed nummer kan de dansleraar je wel leren naar muziek te luisteren en de beat te ontdekken.

  • Ik kan toch niet dansen op die hoge hakken………..

Ook dit is te leren. De dansleraar kan je leren hoe je je voeten moet neerzetten om goed op hoge hakken te kunnen lopen, dit  is ook nog eens handig voor de rest van de dag. Dans je toch liever niet op die hoge hakken? Dan doe je voor de dans toch gewoon andere schoenen aan?!

  • Ik voel me net een stijve plank als ik dans…….

Dit is een kwestie van oefenen. Als je dansles hebt kan de dansleraar je leren hoe je soepeler kan bewegen. Bovendien moet je altijd eerst je pasjes kennen voordat je soepel kan leren dansen.

Ik publiceerde trouwens al eerder een blog over hoe je samen met mij van je openingsdans een succes maakt.

  • Ik sta voor schut als ik een openingsdans ga doen…..

Wel als je dit niet professioneel aanpakt, ja. Maar zoek een goede dansschool en begin op tijd met dansles nemen. De leraar maakt een dans samen met jullie afgestemd op jullie wensen en kunnen. Dan sta je echt niet voor schut, integendeel zelfs, iedereen zal jaloers zijn op jullie dans!

  • Ik kan niet dansen in mijn trouwjurk….

Dansen in een trouwjurk kan inderdaad wel een uitdaging zijn. Sommige jurken zijn makkelijker om in te dansen dan andere, lange slepen of nauwe rokken kunnen wat lastig zijn, maar niet onmogelijk. Neem een foto van je jurk mee naar de 1e les en laat deze aan je dansleraar zien.

Deze weet dan wat er wel en niet mogelijk is. Vraag b.v. aan de bruidswinkel of ze een lusje kunnen maken zodat je je sleep kan dragen aan je pols, of kijk of ze hem met een knoopje of veiligheidsspeld kunnen opbinden. Dat is ook handig voor het feest!

Judith: “Tijdens danslessen leer je veel meer dan alleen danspasjes. Ik geef bijvoorbeeld vaak tips voor een zelfverzekerde loop: dat komt niet alleen van pas tijdens de openingsdans, maar ook als je naar het altaar loopt.”


Dus, wacht niet langer en ga op les!

Kom eens langs om te praten over wat jou nog tegenhoudt of onzeker maakt en hoe ik jou kan helpen van jouw openingsdans een succes te maken.